perjantai 10. maaliskuuta 2017

Perjantain inspisbrunssi

Moikka muruset ja hyvää perjantaita!

Heräsin tänä aamuna pitkästä aikaa kovin levollisin mielin. Aikaisempina aamuina heräsin tumma pilvi pään päällä kynsinauhat stressistä verestäen ja kulmakarvat s-kirjaimeksi muotoutuneina. Inhoan sanaa stressi, koska se on hyvin usein ihmisen itsensä omassa päässä kehittelemä mielentila, jota voisi omilla päätöksillä lieventää, tai jopa irtautua kokonaan. Sellaisesta stressistä minä osaan jopa iloita, kun tietää, että on tekemässä jotain merkityksellistä. Mutta sitten, kun stressi syntyy itsestä riippumattomista asioista, ovat ylikierroksilla raksuttavat aivoni koetuksella.
Stressistä huolimatta, olen kokenut voimakasta inspiraatiota jo pidemmän aikaa. Kutsun sitä muutoksen ja inspiraation hyökyaalloksi, joka kattaa minun tilanteessani elämän monet osa-alueet, uravalinnasta vaatetyyliin. Ja tätä minä oikeastaan vuodelta 2017 eniten odotinkin.
Ennen syksy on ollut minulle suurinta inspiraation aikaa, tänä vuonna olen alkanut heräämään ihan eri tavalla kevääseen, kuin olisin syntymässä uudelleen. Toki tämä prosessi aiheuttaa myös aiemmin mainittuja mustia pilviä, mutta haluan uskoa että kaikki palaset loksahtavat kohdilleen, kun aika on.

Ajattelin paneutua pikku inspiraation lähteisiini ja arjen valopilkkuihini seuraavassa suosikki- tyylisessä postauksessa enemmän, joten siirrytään seuraavaksi pääasialliseen aiheeseen , eli brunssiin!

Tänä aamuna siis paastoverikokeesta inspiroituneena kekkasin, että mitäs jos valmistettaisiin perjantaibrunssi!
Mikäs sen mukavampaa, kun pitkän syömättömän yön ja piikityksen jälkeen istahtaa notkuvaan brunssipöytään 😛  Päätettiin siis pistää toimeksi, ja saatiin kokoon yllättävän pienillä ainesmäärillä aika monen ruokalajin kattaus, ja voin paljastaa että tämä brunssi oli menestys!




Meidän brunssi pohjautui aikalailla hedelmiin ja vihanneksiin, koska toivottiin freshiä lopputulosta. Ja muun muassa Fazerin mättöbrunssilla vierailleena (jossai ei siis ole mitään vikaa) täytyy sanoa että aika hyvin onnistuttiin!

Valmistusvaiheessa ja asettelussa meni kuitenkin luonnollisesti ihan kiitettävästi aikaa, joten nälkä kerkesi aika suureksi. Syöminkien jälkeen olo olikin kyllä freshistä kaukana, mutta se taitaa kuulua asiaan😂











Brunssin menu:

  • Smoothie bowlit koristeluineen :
-mustikka, banaani, luonnonjugurtti + itsetehty puolukkamehukeitto nesteeksi. Tykkään myös itse lisätä kardemummaa hieman, tuo ihanan pullaisen säväyksen! Ja vinkkinä vielä, mustikat tai muut marjat ja banaani kannattaa laittaa jäisenä, koska musta on ehdottoman tärkeää että smoothie on kylmää, jopa sorbettimaista! Täytyy vielä kehua että tuo äitin tekemä puolukkamehukeitto pesee kaupan mehukeitot mennen tullen! Sopii niin puuroon kuin smoothieenkin pohjaksi.
  • Hedelmälajitelma
-viinirypäleet, päärynä, ananas, mansikat, sekä suuri rakkauteni mango 💗
Mansikoiden kaveriksi sulatimme myös hiukan maitosuklaata, namskis 😏


  • Mozzarellasalaatti
Kaikessa yksinkertaisuudessaan, mozzarellaa, kirsikkatomaatteja ja salaatinlehtiä. Kaveriksi olisi sopinut esim. basilika tai yrttiöljy, mutta ne meiltä puuttui.
  • Banaaniletut
-kaksi kypsää banaania ja neljä munaa blenderissä sekaisin ja pannulle! Lisättiin kyllä myös hiukan kardemummaa, eikä mennyt pilalle muuten lätyissäkään 😜. Päälle agavesiirappia ja mansikoita!

Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä pakko mainita brunssin tähdeksi muodostuneet super helpot ja nopeat perunarieskat, joiden ohjeen nappasin Mmiisaksen brekkie- youtubesarjasta!


  • Perunarieskat ja avokadomösseli
-perunamuusijauhepussi, kaurahiutaleet, vesi ja vehnäjauhot ensin sekaisin kulhossa ja sitten taputellaan pellille, reikiä pintaan ja noin kymmeneksi minuutiksi uuniin. Minulla ei ole tarkkoja määriä, koska tein aikalailla silmämääräisesti, mutta muistaakseni yhteen perunamuusipussilliseen meni ainakin 4dl vettä, ja sitten jauhot ja kaurahiutaleet pistelin silmämääräisesti kunnes taikina paksuuntui. Joukkoon voi myös laittaa ripauksen suolaa, ja taputteluvaiheessa kannattaa lisätä aavistus jauhoja, mikäli taikina tuntuu tahmealta. Itse usein laitan vähemmän jauhoja, koska olen todennut että tahmea taikina edellyttää pehmeämmän suutuntuman :) Rieskojen kaveriksi tein köyhän guocamolea, eli tuttavallisemmin avokadomösseliä, jonka olen siis itse kehitellyt. Se siis sisältää mössättyä avokadoa ja ripauksen suolaa XD ja on muuten hyvää!
Tuli muuten aivan ihanan smooth taikina, tuntui kivalta taputella pellille, kun yleensä inhoan sitä ja täytyy myös myöntää että en juuri koskaan itse leivo mitään. Reseptin helppous inspiroi kokeilemaan ja iso peukku tälle ohjeelle! Mikäli kaipaatte tarkempia ohjeita, katsokaa perunarieska-brekkie kanavalta Mmiisas!

Brunssit on kyllä yksi parhaista tavoista syöpötellä, tosin tulee harrasteltua niitä aika harvoin. Olen myös toivonut, että joku järjestäisi brunssin, joka olisi illalla, eli niin kuin iltapalan ja iltaruoan yhdistelmä! Sen nimihän ei siis olisi silloin brunssi, mutta varmaan ymmärrätte idean!

Mun viikonloppu strattasi viikon vikoilla tanssitreeneillä, ja vähän masussa pullottaa, mutta täytyy myöntää, että vielä menisi pari perunarieskaa naamariin helposti!

Inspiroivaa viikonloppua,

-Madame




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihanaa, että olet täällä!
Kysy, ihmettele tai kerro mitä kuuluu. Ravi de vous rencontrer!