perjantai 9. joulukuuta 2016

Moi murut. Mä ajattelin tehdä seuraavaksi vähän sellaisen "Random facts about me" -tyylisen postauksen, koska minähän en ole täällä blogin puolella oikeastaan kauheasti esittäytynyt. Ja tuo random -sana siksi, että minusta tuntuisi todella hassulta alkaa latelemaan sellaisia age, sex, location -faktoja tiskiin, koska noh, ei tunnu kovin ominaiselta minulle 😂 Olen itse kokenut tämäntyyppiset kirjoitukset viihdyttäviksi, ja toivon että sinäkin saat tästä jotain irti!

Saattaa olla, että seassa on asioita jotka tiesit jo, mutta eihän se haittaa, sehän meinaa ainoastaan sitä, että olet ollut tarkkana ja kuulolla aiemminkin! Koitan livauttaa väliin kuitenkin myös sellaisia, jota mahdollisesti kukaan ei vielä minusta tiennyt, en vain ole varma onko se edes mahdollista, sillä minä tiedän omani, ja omani tietävät minut 😏


1. Minulla on kolme etunimeä ja kaksiosainen sukunimi. Olen elämäni aikana kerennyt hävetä niistä jokaista, ja monesti mietin, että on minuakin nimellä paiskattu. Jos itse saisin päättää, tiputtaisin niistä kaksi pois, jolloin nimeni olisi Maiju Amanda Tuomi. Osoitan kuitenkin sen verran kunnioitusta ylemmälle taholle, että en todennäköisesti tule sitä muuttamaan.  Ja tarkemmin ajatellen tämä typistetty versio nimestäni on vähän  kuin sote-uudistus; kovasti leikataan ja vähennetään,  mutta lopputulos ei miellytä ketään.


2. Olen erityisherkkä,  aka highly sensitive person aka hsp.  Se on synnynnäinen ja hermostollinen ominaisuus, mutta EI sairaus, vaikka eräät ovat sitä niin luonnehtineet.

3. Olen huono pimittämään asioita. Etenkin ärsytystä silloin, jos joku henkilö käyttäytyy epäkunnioittavasti muita kohtaan. Tai nostaa itsensä sille paljon puhutulle jalustalle. En pidä.

4. Ikävimpiä piirteitä ihmiskunnassa ovat mielestäni kateus, valehtelu ja epäaitous. Kaikki niistä kitkevät maailmasta kaiken kauniin kovin tehokkaasti.

5. Minä rakastan aitoutta sen kaikissa muodoissa. Erityisesti aitoja ihmisiä. Luulen, että aitous on yksi niistä ominaisuuksista, jotka saavat minut ihastuksen sijaan rakastumaan.

6. En oikein ymmärrä ruokavaliovillityksiä. Kehtaan väittää, että avain hyvinvointiin on säännöllinen syöminen, jossa mikään ei ole kiellettyä. Kohtuudella vähän kaikkea. Itse en jaksa aiheen ympärillä ähertää yhtään sen enempää. Useimmiten syön silloin kun on nälkä 😉

7. Saan helposti kivasta asiasta ikävän miettimällä ja pohtimalla sitä liikaa. Myös epäröinti ja ajoittainen paniikki estävät minua tekemästä tiettyjä asioita.

8. Olen kova jännittämään, ja pelkään aina pahinta, koska jos en tekisi niin, pelkään että se jokin paha tapahtuu varmemmin silloin, jos en ole varautunut siihen.


9. Olen kovin tunteellinen, viitaten kohtaan 2. Liikutun, nauran, ikävöin ja ylipäänsä tunnen niin kovasti kaikkea, että välillä meinaan pakahtua. En osaa tykätä vain vähän. Olen aikuisiällä oppinut kääntämään sen vahvuudeksi, mutta ymmärrän että kanssani saattoi myös edellämainittujen seikkojen takia olla ajoittain vaikea elää. Parhaimmassa tapauksessa se voi olla ihanaakin, nyt kun osaan tämän itsessäni tiedostaa.

10. Tykkään tehdä oivalluksia, ja yhden lempioivalluksistani tein  muistaakseni yläasteikäisenä.  Oivalsin sisäisen kauneuden merkityksen sen kaikessa konkreettisuudessaan. Huomasin, että aina kun tutustuin tai näin uusia ihmisiä, tein tietenkin ulkonäöllisiä huomioita ihmisestä, kuten kaikki, ketkä näkevät toisensa ensimmäistä kertaa. Avartavaa oli kuitenkin huomata, että paremmin tutustuessani, ihminen saattoi muuttua viehättävämmäksi, kuin ehkä aikaisemmin olin ajatellut pelkän ulkonäön perusteella. Olin saattanut ajatella, että onpa kaunis/komea, mutta jos luonteessa tai käytöksessä paljastuu esimerkiksi epärehellisyyttä tai epäkunnioitusta, rapistuu kauneuskäsitykseni pikkuhiljaa pois. Sama pätee toisinpäin, jos joku henkilö osoittautuu esimerkiksi  aidoksi, rehelliseksi ja huomioonottavaksi, alan näkemään hänessä jotain äärimmäistä kauneutta, mitä en pelkästään ulkonäön perusteella voisi kokea. Ja tämä ei siis tarkoita, että pitäisin ketään rumana, mutta erityisesti silmiini kimmeltävät ne ihanat persoonat, jotka sisäisellä kauneudellaan säteilevät ulospäin, oli kyseessä sitten mies tai nainen, sillä käytän näissä tilanteissa myös miehestä sanaa kaunis, koska mielestäni komea ei anna samanlaista oikeutta tälle asialle, kuin kaunis.


Bon week-end!
-Madame 1 kommentti:

  1. Allekirjoitan ja alleviivaan kohdan nro 9. Ja kodan nro 6. Muissakin kohdissa varsin nasakkaa asiaa ���� Ja ihanat kuvat, tykkään!!

    VastaaPoista

Ihanaa, että olet täällä!
Kysy, ihmettele tai kerro mitä kuuluu. Ravi de vous rencontrer!